O nama

Datum koji nam je izuzetno bitan jeste 01.10.2003. godine jer je tada nastao baletski studio „Stage“. Od samog početka, nastava se odvija u Kamernoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, koja je specijalno opremljena za tu namenu. Naime sala poseduje sve što je potrebno za bezbednu i pravilnu nastavu, baletski pod (ne klizi i ublažava otpor prilikom skokova) zatim velika ogledala, horizontalne štapove, svlačionicu, itd. Od 2011. posedujemo još jedan manji studio opremljen za solo koreografije. Upis članova je tokom cele godine, za uzrast od 3 do 25 godina života. Organizaciju nastave i samu nastavu vodi Aleksandra Tot, dipl. baletski igrač sa 16 godina igračkog iskustva stečenog na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu i u SNP-a u Novom Sadu. U radu sa najmladjom grupom radi naša dugogodišnja učenica Sonja Krpučin, koja nakon završenog fakulteta svoje slobodno vreme posvećuje edukovanju dece. Prvobitno se radi klasičan i moderan džez balet, a nekada se koreografije rade u etno stilu, šou-densu. Jednom mesečno se organizuju javni časovi, uz prisustvo roditelja, gde se pokazuje stičeno znanje. Glavni ispit onog što radimo jeste dva puta godišnje, u decembru i junu, gde u prepunoj velikoj Sali Kulturnog centra demonstriramo naučeno. Nešto što je jedinstveno u našem gradu jesu baletske predstave, mjuzikli, u našoj produkciji i režiji. Svake godine produciramo i izvedemo po jednu predstavu, a redom su bile :
2012. - Krcko Oraščić,
2013. - Pirati,
2014. - Frozen
2015. - Grdana koju igramo više puta tokom godine.
Predstave premijerno igramo u decembru, dok je jun rezervisan za koncert sa gostima. Gosti su nam uglavnom igrači iz samog vrha baletske scene kao što su : Milan Rus, Bojana Žegarac, Aleksa Jelić, Jovica Begojev, Branko Sarić, Valentina Đurašin, Jelena Danguzov i drugi.
Članovi smo međunarodne igračke asocijacije ASDU i svake godine idemo na kvalifikaciono takmičenje u Novom Sadu za evropsko prvenstvo u Austriji. Redovni smo učesnici na najvećem igračkom festivalu u našoj zemlji DanceFest – Novi Sad.
Nosioci smo pehara prvaka sveta za 2012. godinu u kategoriji jazz balet, druga i treća mesta više i ne brojimo. Na kraju napomenuli bi vam još nešto. Poznato vam je da je u školama fizička aktivnost dece sve manja tako da pored mnogih dodatnih sportova pružamo deci, koja hoće da treniraju, mogućnost da odaberu i plesni sport. Zagrevanje i stručni treninzi rade se po uzoru na svetske treninge, dok je koreografija isključivo naša.

HUMANITARNI RAD


Kao organizacija koja se bavi vaspitavanjem dece pored plesa i igre, bavimo se i humanitarnim radom. Rado prihvatamo svaki poziv za učestvovanje na humanitarnim koncertima. Pored toga i sami smo organizatori humanitarnih predstava u našoj režiji. Tri puta godišnje organizujemo predstave u našoj izvedbi gde sav prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe. Tim novcem kupujemo neophodna sredstva ustanovama koja se bave lečenjem i vaspitanjem dece.
Do sada smo pomogli kupovinom: 2004. – Dečije odeljenje Opšte bolnice u Zrenjaninu – inhalator 2013. – Dečije odeljenje Opšte bolnice u Zrenjaninu – spec. antibakterijska posteljina, otoskop za pregled dece, kao i aparat za merenje pritiska kod dece 2014. – Specijalna škola “9.maj” Zrenjanin- odeljenju za rad sa autističnom decom kupili smo didatičke igračke i potrošni materijal 2015. – Dečije odeljenje Opšte bolnice u Zrenjaninu – pulsni oksimetar sa senzorim za decu, za bebe (samolepljivi) i senzor za uvo, dva inhalatora, otoskop i laserski štampač.

IGRA NIJE SAMO POKRET, PROVERITE ZAŠTO

Trening sala

Kako doći do nas

Mapa gde se nalazimo

Naš studio